Warme perencrumble

perencrumble (3K)

voor 6 personen

  • 8 rijpe handperen
  • 100 g koude roomboter, in stukjes
  • 100 g fijne tafelsuiker
  • merg uit 1 vanillestokje
  • 50 g verkruimelde ontbijtkoek
  • 50 g fijngemalen amandelen
  • 75 g bloem
  • poedersuiker

Schil de peren en snijd ze in blokjes.
Verhit 25 gram boter in een koekenpan en roer er 30 gram suiker en het vanillemerg door.
Bak hierin de peren 4 - 5 minuten onder voorzichtig roeren.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng voor het kruimeldeeg ontbijtkoek, amandelen, bloem en 70 gram suiker in de keukenmachine.
Voeg 75 gram boter toe en verkruimel deze met behulp van de pulsknop door het bloemmengsel tot het mengsel broodkruim lijkt.
Verdeel de peren over 6 kleine ovenschaaltjes en strooi het kruimeldeeg erover.
Bak de crumble 25 - 35 minuten in het midden van de oven.
Bestrooi met poedersuiker.

Serveersuggestie
Lekker met vanilleijs en een dot slagroom.

Bron: Voedingscentrum

Terug