Perenclafoutis met amandelen

perenclafoutis_amandelen (3K)
voor 6 à 8 personen
  • 750 g peren
  • 75 g gesmolten boter
  • 120 g fijne suiker
  • 4 dikke eieren
  • 75 g bloem
  • 25 cl melk
  • 4½ cl Cognac
  • 60 g amandelpoeder
  • 1 theel. amandelextract
  • poedersuiker

Schil de peren, verwijder klokhuis en pitten.
Snij ze in niet te fijne partjes.
Bestrijk de bodem van een ovenschaal met de helft van de gesmolten boter.
Schik de partjes peer in de schaal.
Strooi de helft van de fijne suiker erover.
Klop de eieren wit-schuimig met de rest van de suiker.
Voeg er de rest van de gesmolten boter en de bloem aan toe.
Klop weer goed glad.
Doe er de melk, de Cognac, het amandelpoeder en het amandelextract bij.
Roer tot een glad beslag.
Lepel het over de peren.
Bak de clafoutis 40 minuten in een oven van 175 °C.
Werk af met gezeefde poedersuiker.
Serveer bij voorkeur warm.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug