Peren-abrikozencrumble met havermout

Peren-abrikozencrumble met havermout

  • 4 peren (geschild, in partjes)
  • 400 g abrikozen (in vieren)
  • 2 eetl. verse basilicum (gehakt)
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eetl. havermout
  • 1 vanillestokje (merg eruit)
  • 175 g boter (koud, in blokjes)
  • 20 cl crème fraîche

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel de peren en abrikozen over de ovenschaal en strooi de basilicum erover.
Meng het zelfrijzend bakmeel met de rietsuiker en de havermout.
Kneed het vanillemerg met de boter door het meel-suikermengsel.
Wrijf het mengsel tot kruimels.
Strooi de kruimels over het fruit.
Bak de crumble in 25 - 30 minuten goudbruin.
Serveer het gerecht warm of koud.
Lekker met de crème fraîche.

Variatie
Vervang peren en abrikozen door appels en blauwe bessen. Neem in plaats van basilicum citroenmelisse of munt.

Bron: Boodschappen

Terug