Peer met mascarponecrème

voor 2 personen

  • 2 rijpe handperen
  • 5 cl witte wijn
  • 2 eetl. suiker
  • 1 kruidnagel
  • ½ kaneelstokje
  • 50 g mascarpone
  • 1 eetl. amaretto of koffielikeur
  • 1 amaretti of 1 bitterkoekje

Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen.
Breng de wijn met de suiker, de kruidnagel en het kaneelstokje aan de kook en voeg de peren toe.
Kook de peren op klein vuur in ca. 10 minuten zacht.
Laat ze afkoelen.
Klop de amaretto door de mascarpone.
Leg de perehelften met de holle kant naar boven op 2 bordjes en vul de holtes met de mascarpone.
Garneer met het verkruimelde koekje.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkenshaasje op z'n Provençaals, koolrabi en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug