|
|
Snijd het kropje radicchio in de lengte in kwarten.
Breng de azijn met 25 cl water aan de kook en los er de suiker en 1 theelepel zout in op.
Leg de stukken radicchio erin, zorg dat ze onderstaan en leg er iets op om ze onder te houden.
Draai het vuur uit en laat afkoelen.
Dit kan tevoren.
Voor de garnering snijd je straks een paar snippers – 5 of 6 per bord is genoeg – van de kropjes.
De rest gebruik je voor iets anders.
Snijd de pompoen in plakken en verwijder zaad en schil.
De zaden kun je schoonmaken, drogen en roosteren, waarna je de vliesjes eraf wrijft, of je koopt kant-en-klare pompoenpitten.
Draai de 2 eetlepels ervan in het messenbakje van de staafmixer tot niet al te fijn gruis.
Snijd de pompoen in stukjes en zet ze op met 40 cl water en het bouillonblokje.
Kook afgedekt 20 minuten.
Schep 1 schuimpaan pompoen uit de pan – hij zal bijna uit elkaar gevallen zijn – en prak de rest met het vocht met een stamppotstamper.
Of pureer met de staafmixer.
Fruit het uitje rustig in de olijfolie tot het glazig wordt.
Voeg de pasta toe en schep goed om.
Voeg de gepureerde pompoen toe en kook de pasta al dente – kijk op de verpakking voor de kooktijd.
Roer er dan de stukjes pompoen, de Parmigiano en de boter door, plus wellicht wat chilivlokken.
Serveer in diepe borden en garneer met snippers radicchio en de gemalen pompoenpitten.