voor ca. 8 stuks
|
|
Vermeng bakmeel met zout in een kom, maak een kuiltje in het midden.
Breek hierin het ei en schenk er de helft van de melk bij.
Roer er van het midden uit een glad beslag van en verdun dit al roerend met de rest van de melk.
Verhit een klontje boter in een koekenpan.
Schenk met een pollepel zoveel beslag in de pan dat de bodem net bedekt is.
Bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is.
Keer de pannenkoek met behulp van een pannenkoekmes om en bak ook de andere kant goudbruin.
Leg de pannenkoek op een voorverwarmd bord.
Bak vervolgens de andere pannenkoeken en stapel ze op elkaar.
Variaties
Pannenkoeken met krenten en/of rozijnen:
strooi wat krenten en/of rozijnen over het beslag zodra dit in de
pan geschonken is.
Bak op dezelfde manier:
Pannenkoeken met spek.
Pannenkoeken met gembersnippers