Panna cotta met koffie

panna_cotta (2K)

  • 16½ cl sterke koffie
  • 16½ cl kokosmelk
  • 3 eetl. suiker
  • 3 blaadjes gelatine (1,6 g/ stuk)
  • 1 mespunt kaneel
  • afwerking:
  • stukje fijne chocolade (bv. Nestlé noir caramel)
  • 2 à 3 eetl. bresiliennenootjes
  • 1 à 2 eetl. karamelsaus

Breng de kokosmelk en de suiker aan de kook.
Voeg de hete koffie en de kaneel toe en roer om.
Laat de gelatineblaadjes enkele minuten weken in een ruime kom koud water.
Knijp ze goed uit en doe bij de koffiebereiding.
Laat al roerend even goed oplossen.
Giet in individuele potjes en zet koel weg tot de volgende dag.

De afwerking.
Hou elk potje 2 à 3 tellen in een kom heet water en stort de panna cotta in het midden van een bord.
Versier met enkele streepjes karamelsaus, wat geraspte chocolade en bresiliennenootjes.

Opmerking
Best de dag voordien maken, heeft tijd nodig om op te stijven.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug