|
|
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in water met ijsblokjes.
Snij het halve vanillestokje overlangs in twee.
Breng de room samen met de suiker, citroenschil en het gespleten vanillestokje al roerend aan de kook.
Neem van het vuur.
Haal het vanillestokje eruit, schraap er het merg uit en roer die door het mengsel.
Roer er ook de zure room door.
Vet 4 kommetjes in met olie en schenk er het roommengsel in.
Dek af met huishoudfolie en laat ruim 6 uur opstijven in de koelkast.
Warm de bosvruchten met 2 eetlepels water op tot net onder het kookpunt.
Neem van het vuur en roer er de suiker door.
Doe door een zeef en druk er met een pollepel alle sap uit.
Roer de jenever door de saus.
Zet in de koelkast.
Hou de potjes heel even in warm water en stort het dessert op de bordjes.
Lepel er coulis over en werk af met vers rood fruit.
Serveer koel.
Opmerking
Panna cotta is afkomstig uit Piemonte, maar wordt in heel Italië klaargemaakt.
Bij een panna cotta kun je vrijwel elke zoete saus of elk garnituur naar smaak serveren: chocoladesaus,
karamel, stukjes vers fruit, vruchtensiroop...
Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij