|
|
Breng in een pannetje met dikke bodem de slagroom met de suiker al roerend aan de kook.
Kook de room nog 1 minuut op laag vuur, blijf roeren.
Draai het vuur uit.
Rasp het geel van de citroenschil.
Snijd de citroen doormidden en knijp boven het pannetje het sap eruit.
Roer ook de rasp door de slagroom.
Schenk het mengsel in kleine glaasjes en laat het enkele uren opstijven in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie.
Snijd de aardbeien in vieren en verdeel ze over de glaasjes.
Opmerking
Enkele uren laten opstijven.
Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij
|
|
Room en suiker in een steelpannetje al roerend zachtjes aan de kook brengen.
Op heel zacht vuur 15 minuten laten inkoken (regelmatig roeren).
De gelatine in koud water weken.
Melk aan de kook brengen, van het vuur nemen en de uitgeknepen gelatine er in oplossen.
Al roerend mengen met het ingekookte suiker-room-mengsel.
In dessert-bakjes of -glaasjes doen en in de koelkast minimaal twee uur laten afkoelen en opstijven.
Zoek nu van de aardbeien een paar mooie uit en leg die apart voor de garnering.
Maak de rest (ongeveer 250 gram) schoon, en pureer deze in een keukenmachine of met bijv. een staafmixer. meng citroensap en poedersuiker erdoor.
Goed mengen, eventueel zeven zodat er een mooie gladde coulis ontstaat.
Nu heb je twee mogelijkheden:
stort de panna-cotta's uit de desertbakjes op een dessertbordje, schenk er wat van de couilis overheen en omheen en garneer met een paar van de achtergehouden aarbeitjes, of,
wanneer je gebruik maakt van dessertglaasjes: schenk wat van de coulis over de pannacotta in het glas, garneer het met de aardbeitjes en serveer in het glaasje.
Bron: Libelle
Gepubliceerd door: PM3 Receptensite