De Dordogne is o.a. de streek van de walnotenboomgaarden.
In elk restaurant in de Dordogne kom je op de dessertkaart dan ook 'tarte de noix' (= notentaart) tegen.
|
|
Meng (in de keukenmachine) de suiker met de eieren tot de suiker geheel is opgelost.
Voeg dan de stukjes walnoot, de zeer zachte boter en het zelfrijzend bakmeel toe en meng dit tot een mooi
homogeen beslag is verkregen.
Vul een ingevette springvorm hiermee en bak de taart in een op 175 °C voorverwarmde oven in ± 60
minuten goudbruin en gaar.
Zet de oven uit en laat de taart nog een kwartiertje in de hete oven staan.
Verwijder dan de rand van de springvorm en laat de taart afkoelen.
Smelt vlak voor het serveren in een (koeken)pannetje 60 - 75 gr roomboter met 50 gr bittere chocolade en
strijk dit mengsel over de bovenkant van de taart.
Snijd de taart in 8 - 10 punten, garneer elke punt met een halve walnoot en serveer direct met de nog
enigszins warme chocoladelaag.
Vergeet niet er een glaasje notenwijn bij te serveren!!