|
|
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Rooster in ongeveer 5 minuten de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin.
Maal 150 gram hazelnoten fijn.
Klop met behulp van een mixer de eiwitten met het zout half stijf.
Voeg al kloppend in delen de poedersuiker en basterdsuiker toe en blijf kloppen tot het eiwit helemaal stijf
is.
Spatel de gemalen hazelnoten door het eiwitschuim.
Verdeel het notenschuim in 24 porties over een of twee bakplaten.
Strijk elke portie glad uit tot 24 rechthoekjes van ongeveer 5 x 10 cm.
Bak het notenschuim in de oven in 1½ tot 2 uur glanzend lichtbruin.
Laat het schuim op de bakplat afkoelen.
Maak met behulp van een spatel de schuimlaagjes voorzichtig los.
Chocoladesaus.
Hak 150 gram hazelnoten grof.
Smelt de chocolade met 6 eetlepels water in een kom op een pan met heet water (au bain-marie).
Verwarm de melk in een steelpan.
Roer de melk door de gesmolten chocolade.
Voeg met kleine stukjes de boter toe en roer het mengsel tot een glanzende saus.
Meng de gehakte hazelnoten erdoor.
Serveren.
Leg op elk bord met de "ruwe" kant onder een schuimlaagje en schep hierop een flinke laag vanille-ijs.
Dek het ijs af met een tweede schuimlaag met de "ruwe" kant naar boven.
Schenk de chocolade-hazelnootsaus erover en serveer direct.
Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij