|
|
Hak het vruchtvlees en de schil van de grapefruits in een keukenmachine fijn.
Giet de puree in een braadpan en doe er het water, de suiker en de mimosasiroop bij.
Breng het mengsel op laag vuur aan de kook.
Giet het mengsel bij de eieren en klop energiek.
Doe het mengsel over in de braadpan en breng het, alweer energiek kloppend, op laag vuur aan de kook.
Giet het vervolgens in eenpersoons schaaltjes en zet die enige uren in de koelkast.
Een idee van Philippe voor peren
Snijd 4 peren in dunne plakjes, leg ze in een met boter ingevette ovenschaal en bestrooi ze met 3 verkruimelde, met 2 theelepels kaneel gemengde bitterkoekjes.
Leg hier en daar een klontje boter en sprenkel er 20 cl mimosasiroop over.
Zet de peren 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
De peren zijn warm het lekkerst.
Bron: Philippe Raynaud
Gepubliceerd door: NN