Gebakken meloen met tijm en meer

Gebakken meloen met tijm en meer

  • 1 halve meloen, galia, cantaloupe,
    geschild, ontpit en in cm 1 cm dikke schijven
  • de blaadjes van een paar takjes tijm
  • 2 eetl. honing
  • 4 eetl. crème de casis
  • klontje roomboter
  • 4 bolletjes roomijs

Neem een koekenpan.
Bak de schijfjes meloen in de boter, strooi er tijm over.
Doe de honing erbij en giet de crème de casis erbij.
Haal de schijfjes er uit als ze te zacht dreigen te worden en schik ze op de borden.
Roer nog even in de achtergebleven resten tot het een mooi sausje is en lepel dat eveneens op de borden.
Drapeer een bol ijs erin en serveer!

Opmerkingen
Wij hebben onze eigen crème de casis gebruikt en nog wat aangelengd met de zwarte bessensap die we onlangs maakten.
Deze is nog ongezoet en puur, dus de likeur die er uiteindelijk bij ging was niet mierzoet, maar robuust van smaak.
En dat was mooi met de tijm.
Overigens: elke vruchtenlikeur kan.

Bron: MergenMetz

Terug