Limoenblokjes

  • 2 limoenen
  • 250 g poedersuiker
  • 50 g melkpoeder
  • 2 eiwitten
  • eventueel bittere couverture

Borstel de limoenen schoon, rasp de schillen, pers het sap uit en zeef het.
Meng de poedersuiker met het melkpoeder, de limoenrasp en de eiwitten en voeg met kleine beetjes tegelijk het limoensap toe (misschien is niet alle sap nodig, er moet een zeer dik, taai mengsel ontstaan dat niet te vochtig is).
Bekleed een vorm van 20 x 10 cm, 1 cm hoog, met bakpapier, vet het papier in met pancoating en leg het limoenmengsel in de vorm.
Rol het mengsel met een deegroller gelijkmatig uit en laat de plak 1 - 2 dagen aandrogen; dit is bevorderlijk voor de smaakontwikkeling en de structuurverbetering.
Snijd de plak in blokjes en doop die desgewenst in de gesmolten couverture.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug