Lavacakejes met witte chocoladevulling

Lavacakejes met witte chocoladevulling

  • 150 vloeibare bakboter, bijv. Becel, + om in te vetten
  • 150 g witte chocolade
  • 3 eieren
  • 3 eierdooiers
  • 100 g suiker
  • 140 g bloem + om te bestuiven
    • extra
  • besjes
  • munt
  • poedersuiker

Verwarm de oven op 180 °C (elektrisch/ boven onder warmte).
Vet de muffinvormpjes in met vloeibare bakboter en bestuif ze met een beetje bloem.

Lavacakejes met witte chocoladevulling
Lavacakejes met witte chocoladevulling
Lavacakejes met witte chocoladevulling

Smelt de witte chocolade au bain-marie samen met de vloeibare bakboter en laat het daarna iets afkoelen.
Klop de eieren en eidooiers 2 à 3 minuutjes met de suiker tot deze luchtig begint te worden.
Mix dan de gesmolten chocolade er kort door.

Lavacakejes met witte chocoladevulling
Lavacakejes met witte chocoladevulling
Lavacakejes met witte chocoladevulling

Zeef de bloem bij het beslag en spatel er rustig doorheen.
Doe het beslag in de vormpjes en zet ze 12 minuten in de oven.
Gebruik je iets grotere vormpjes 15 minuten.
Als het lava cakeje gerezen is en de bovenzijde droog is zijn ze meestal goed.
Stort het lava cakeje uit op een bord en garneer met wat besjes, munt en poedersuiker.
Serveer direct.

Bron: Leuke recepten

Terug