voor 10 personen
|
|
Bestrijk de springvorm met margarine en bestuif hem met bloem.
Hak de amandelen in de keukenmachine of met een staafmixer tot poeder.
Warm de oven voor op 175 °C.
Splits de eieren.
Klop de eiwitten stijf.
Klop in een andere kom de eierdooiers met de basterdsuiker en 2 eetlepels cranberrycompote schuimig.
Voeg de bloem, de fijngehakte amandelen en de kaneel toe.
Roer er de kwark door.
Spatel er de stijf geslagen eiwitten door.
Doe het mengsel in de vorm en bak de taart in de oven in 1 uur gaar en licht bruin.
Laat de taart 15 minuten in de vorm rusten, verwijder dan de vorm en laat de taart op een rooster afkoelen.
Snijd de kwarktaart in 10 punten en garneer ze met een schepje cranberrycompote.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht currykip met groente en zilvervliesrijst.