Magere kwarkpudding met kersen en kersensaus

kersenkwark (2K)

  • 500 g magere kwark
  • 1 pot kersen op sap
  • 7 gelatineblaadjes, in koud water geweekt

Roer de kwark glad in een kom.
Giet het vocht van de kersen uit de pot en houd dit apart.
Roer de helft van de kersen door de kwark.
Pureer de overige kersen samen met het vocht in de mixerblender fijn.
Wrijf daarna de kersen door een zeef in een pannetje.
Breng ⅓ deel hiervan aan de kook.
Neem de kersen van het vuur en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes er doorheen.
Laat de saus even afkoelen.
Zodra de saus dikker begint te worden, meng dit dan door de kwarkmassa.
Schep de kwark in een schaal en laat het in de koelkast opstijven.
Maak met een lepel eivormige ballen en schep deze op koude bordjes.
Druppel tenslotte de kersensaus rondom het bord.

Succestip
Gebruik in plaats van kersen ook andere vruchten op sap.

Bron: Spar Succes recepten

Terug