Kruidige flensjes

basisrecept voor 12 stuks

  • 250 g gezeefde bloem
  • 4 eieren
  • 2 eetl. olie
  • 55 cl melk
  • mespunt selderijzout
  • snuf poedersuiker
  • snuf witte peper
  • snuf serehpoeder
  • snuf gemberpoeder
  • arachideolie om te bakken

Maak een beslag van bloem t/m gemberpoeder.
Zet dat een kwartiertje in de koelkast.
Verwarm de koekenpan goed voor.
Verhit een weinig olie en verdeel dat goed over de bodem.
Giet net genoeg beslag in de pan doen om de bodem te bedekken - niet meer.
Keer het flensje zodra de bovenkant droog is geworden.
Werk snel! en bak zo 12 grote, dunne flensjes.

* Flensjes zijn prima in te vriezen en het kost nauwelijks meer tijd om een flinke hoeveelheid te bakken.
Leg tussen elk flensje een stukje slagersfolie en maak stapeltjes van 4 flensjes.
Verpak ze in 2 lagen plastic folie of vacumeer ze.

** Of andere kruidenkaas naar smaak, niet iedereen houdt van mierikswortel.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug