Kokos-limoen-mousse met zijdentofu

Kokos-limoen-mousse met zijdentofu

voor 6 porties

  • 400 g zijdentofu
  • 100 g kokosmoes
  • 25 g poedersuiker
  • 1 snufje zout
  • onbehandelde limoen (sap + zeste)
  • 30 cl sojaroom
  • 4 g slagroomversteviger (vega)
  • 2 takjes verse pepermunt
  • 1 handvol verse bessen, naargelang seizoen (of diepgevroren)
  • 2 eetl. kokosschilfers of beefe poedersuiker

Klop de sojaroom samen met het poedersuiker en de slagroomversteviger goed op met een mixer, tot je een luchtige, vaste massa bekomt.
Was de limoen, droog en rasp de schil fijn.
Mix de zijdentofu met het snufje zout met een staafmixer, tot je een romige massa krijgt.
Roer de kokosmoes tot hij romig is en voeg toe aan de zijdentofu.
Gebruik een staafmixer zodat de twee mengsels goed door elkaar mengen.
Roer tenslotte 3 cl limoensap en de geraspte zeste met een garde voorzichtig onder de mousse.
Vul schaaltjes of glazen met de mousse, dek af met vershoudfolie en koel gedurende twee uur af.
Versier vlak voor het serveren met pepermuntblaadjes, sen en kokosschilfers.

Bron: Taifun

Terug