Kersentaartjes met bitterkoekjes

Kersentaartjes met bitterkoekjes

  • 10 blaadjes gelatine
  • 400 g kersen
  • 10 cl druivensap
  • 500 g vanillevla
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 25 cl slagroom (stijfgeklopt)
  • 175 g bitterkoekjes (verkruimeld)
  • 75 g boter (gesmolten)
  • 6 takjes rode bessen (om te garneren)

Week de gelatine in koud water.
Verwijder de pitten uit 200 gram kersen en houd de andere kersen apart.
Pureer de ontpitte kersen grof.
Verwarm het druivensap zonder te koken.
Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme druivensap
Meng de vanillekwark met de gepureerde kersen, het gelatinemengsel en de basterdsuiker.
Spatel de slagroom er luchtig door.
Meng de bitterkoekjes met de boter.
Zet de kookringen op 6 borden.
Verdeel het koekjesmengsel in de kookringen en druk het aan met de bolle kant van een vochtige lepel.
Schep het kwarkmengsel erop en strijk de bovenkant glad.
Laat de taartjes minimaal 2 uur in de koelkast opstijven (maak ze eventueel een dag van tevoren).
Verwijder de kookringen en zet de kersen op de taartjes.
Leg bij elk taartje wat rode bessen.

Bereidingstip
Je kunt de taart ook maken in een springvorm van Ø 22 - 24 cm of een taartring gebruiken.

Variatie
Vervang vanillekwark door volle kwark of vruchtenkwark.

Bron: Boodschappen

Terug