Kersen en aardbeien in zwartebessenlikeur

Kersen en aardbeien in zwartebessenlikeur

  • pakweg 20 kersen
  • stuk of 12 aardbeien
  • 10 cl crème de cassis
  • 10 cl zure room of clotted cream
  • als garnering een blaadje munt of wat viooltjessuiker

Ontpit de kersen en halveer ze.
Als je geen kersen- / olijvenontpitter hebt is het een aardig werkje met een mesje; het halveren is dan sowieso nodig om bij de pit te geraken.
Marineer de kersen een poos – 10 minuten is leuk, een paar uur is beter – in de crème de casis.
Verwijder kort voor het serveren de kroontjes van de aardbeien (ze zijn veel teerder dan de kersen) en marineer ze een paar minuten mee.
Verdeel over 4 coupes of schaaltjes en drapeer op elk een klodder ongezoete room.

Wijn erbij: nee.

Bron: Onno Kleyn

Terug