Kastanje crème brulée

  • 200 g gezoete kastanjepuree met vanille*
  • 20 cl slagroom
  • 3 eetl. Maple Sugar of
  • 3 eetl. Maple Syrup meer of minder naar (zoete)smaak
  • rietsuiker

*) Merg uit ½ vanillestokje als er geen vanille aan de kastanjepuree is. toegevoegd

Meng de kastanjepuree zonodig met het vanillemerg.
Klop de slagroom lobbig met de maple sugar en meng met de kastanjepuree of meng de maple syrup met de kastanjepuree en meng hier vervolgens de lobbige slagroom door.
Verdeel het mengsel over 4 dessertcoupes en zet deze afgedekt minstens 4 uur in de koelkast.
Bestrooi de kastanjecrème met rietsuiker en karameliseer de suiker met een hobbybrander of crème bruléebrander.
Serveer meteen.

Je kunt door de kastanjepuree eventueel nog wat grof geraspte pure chocolade mengen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug