Historisch amandeldessert

Historisch amandeldessert

  • 25 g blanke garneeramandelen
  • 2 eidooiers
  • 25 g suiker
  • 25 cl slagroom
  • 1 eetl. rozenwater

Maal de amandelen fijn in het bakje van de staafmixer.
Klop de eidooiers met de suiker tot ze wit en schuimig zijn.
Breng de room tot aan kokend en draai dan het vuur uit.
Voeg een klein scheutje hete room bij de eieren, meng en doe er vervolgens nog wat bij.
Schenk dat mengsel terug in de pan.
Zet het vuur weer aan en laat al roerend iets indikken, maar pas vreselijk op dat je niet te ver gaat.
Draai het vuur uit als het dik begint te worden en meng er de amandelen door.
Blijf af en toe roeren tot het mengsel is afgekoeld.
Meng het rozenwater erdoor en verdeel over 4 kleine schaaltjes.
Zet een poos in de koelkast om door en door koud te worden.

Bron: Onno Kleyn

Terug