|
|
Maak de hangop door de yoghurt minimaal 4 uur te laten uitlekken op een schone theedoek in een vergiet.
Leg een laagje aardbeien in een glas, schep daarop een beetje hangop, daarop een laagje aardbeien, weer hangop en eindig met een laagje aardbeien.
Garneer met munt.
|
|
Maak een theedoek of liever een glazendoek (niet gewassen met geparfumeerd wasmiddel of wasverzachter) nat en wring deze goed uit.
Leg een vergiet of grote zeef op een diepe schaal, bekleed deze met de vochtige doek.
Schep hier de yoghurt in en laat deze gedurende ongeveer 1 uur uitlekken.
Zo ontstaat hangop, al het vocht (de ondermelk) druipt door de doek en een stevige massa ‘hangop’ yoghurt blijft achter.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes.
Boen de schil van de limoen schoon en rasp de helft van de schil af.
Schep dit door de schoongemaakte aardbeien.
Schep de hangop uit de doek in een kom en roer hier de vanillesuiker door.
Verdeel de hangop over 4 glazen en schep de aardbeien erop.
Tip
Lekker met slagroom of amandelen!