voor 4 - 6 personen
|
|
Breng in een pan met dikke bodem de melk aan de kook.
Voeg het stukje limoen- of citroenschil toe en strooi, onder voortdurend roeren, het griesmeel over de melk.
Blijf 20 minuten roeren tot het griesmeel gaar is en een gebonden pap is verkregen.
Neem het stukje limoen- of citroenschil weg en roer 75 gram suiker, de boter en de sinaasappelrasp door de griesmeelmassa.
Neem daarna de pan van het vuur en klop met een garde de eidooiers door de massa.
Klop hierna de eiwitten zeer stijf en spatel ze zo luchtig mogelijk door de inmiddels iets afgekoelde griesmeelmassa.
Spoel hierna een puddingvorm of een niet-metalen cakevorm om met ijskoud water.
Vul de vorm met de griesmeelmassa en strijk het oppervlak met de bolle kant van een lepel glad af.
Bestrooi het oppervlak daarna met een dun laagje suiker.
Hierdoor wordt de vorming van een vel op de pudding voorkomen.
Laat de afgekoelde pudding, afgedekt met plasticfolie, 3 - 4 uur in de koelkast staan om op te stijven en volkomen koud te worden.
Presentatie
Stort de griesmeelpudding op een grote schaal en verdeel de pudding aan tafel in het gewenste aantal porties.
Geef er eventueel een koude vanillesaus bij of dien er, zoals die grootmoeder van destijds, tutti frutti bij op.
Bron: NN