voor 4 flinke of 6 kleine porties
|
|
Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
Verwarm de honing op laag vuur en roer de citroenschil erdoor.
Verwarm 10 cl slagroom tot tegen de kook aan, knijp de gelatine goed uit en los de gelatine, van het vuur af, al roerend in de warme room op.
Giet de warme room bij de vloeibare honing en roer tot een glad mengsel.
Klop de rest van de room stijf met de poedersuiker en een snuf zout.
Spatel de geslagen room en de yoghurt door de (afgekoelde) honingroom en laat de massa afgedekt in de koelkast 3 uur opstijven.
Hak de noten grof en rooster ze goudbruin.
Schep bolletjes of quenelles van de mousse en serveer met parten sinaasappel (zonder vliezen), de walnoten en eventueel een takje tijm.
Lekker na een niet te zwaar (Grieks) maal, bijvoorbeeld van in de oven geroosterde kip met citroen en aardappelen en een groene salade.
Bron: NN