Gevulde chocoladepootjes

Gevulde chocoladepootjes

voor 50 à 60 stuks

  • 4 cl melk
  • 250 g bloem
  • 15 g cacaopoeder
  • 200 g zachte boter
  • 100 g suiker
  • 1 cl rum, naar smaak
  • 100 g witte chocoladecoating
  • frambozenjam voor de vulling
  • gehakte pistachenoten
  • spuitzak met stervormig spuitmondje

Verwarm de melk op het fornuis tot ze lauw is.
Meng de bloem met het cacaopoeder en zeef om kleine klontjes te voorkomen.
Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel en voeg dan de lauwe melk en eventueel de rum toe.
Meng vervolgens de bloem met de cacao erdoor, maar klop niet meer!
Spuit het mengsel gelijkmatig op een bakplaat met behulp van een spuitzak met een stervormig spuitmondje en bak het in de oven gedurende ongeveer 8 à 10 minuten.
Smelt de chocoladecoating in een pan, af en toe roeren.
Zodra de chocoladepootjes lichtjes zijn afgekoeld, twee kanten met frambozenjam omwikkelen en voorzichtig opzij zetten.
Bestrijk vervolgens het platte gedeelte van de chocoladepootjes met chocoladecoating en plaats ze direct in de gehakte pistachenoten.

Bron: essen & trinken

Terug