Fruit in Camparigelei

  • 400 g gemengd fruit naar keuze en seizoen, in gelijke stukjes
  • 6 blaadjes gelatine
  • 20 cl witte dessertwijn
  • 20 cl Campari
  • 1 eetl. basterdsuiker, meer of minder afhankelijk van smaak en zoetheid van het fruit en de dessertwijn
  • 4 topjes munt voor garnering
  • naar keuze: vruchtencoulis, geslagen room of crème fraîche

Zet 4 dessertcoupes een nacht in de koelkast.
Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water, knijp ze goed uit.
Verwarm de dessertwijn met de suiker en los, van het vuur, de gelatine erin op, voeg de campari toe, proef of het zoet genoeg is (voeg zonodig nog wat suiker toe) en laat afkoelen.
Verdeel het fruit over de dessertcoups en schenk het Camparimengsel erover, klop voorzichtig met de dessertcoupes op het werkblad zodat alle openingen tussen het fruit met de siroop gevuld worden.
Zet de schaaltjes 1 nacht in de koelkast.
Garneer met een topje munt en serveer met de vruchtencoulis, geslagen room of crème fraîche apart in bijv. een champagneglas of ijscoupe.
Kindvriendelijk alternatief: vervang wijn en Campari door vruchtensap naar keuze.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug