Flensjes met vruchten en gebakken eiwitschuim

flensjes_vruchten (4K)

  • 250 g bloem
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 snufje zout
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 0,5 l melk
  • 1 glaasje marasquinlikeur
  • 60 g gesmolten boter
  • 400 g vers fruit naar keuze, in blokjes gesneden
  • 3 eiwitten + 2 eetlepels poedersuiker

Meng de bloem met de suiker, zout en eieren.
Roer nu de melk erdoor en roer het mengsel goed glad.
Voeg nu de gesmolten boter en de likeur door het beslag en giet het door een fijne zeef in een schone kom.
Zet het beslag in de koelkast tot gebruik.
Maak het fruit schoon en snijd het in blokjes.
Bak van het beslag dunne flensjes en leg deze uit op het werkvlak.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Doe de eiwitten in een schone kom en zorg dat uw klopper vetvrij is gemaakt.
Klop nu de eiwitten stijf.
Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de poedersuiker er aan toe.
Het eiwit moet zo stijf geklopt zijn, dat u de kom ondersteboven kunt houden, zonder dat het eiwit er uit valt.
Schep nu voorzichtig het fruit door het opgeklopte eiwit.
Verdeel dit mengsel over de helft van ieder flensje en vouw de andere helft er overheen.
Zet de flensjes op een ovenplateau op vetvrij bakpapier en zet deze halvemaantjes gedurende 5 tot 8 minuten in de oven.
Leg vervolgens de flensjes voorzichtig met een schep op bordjes en bestrooi ze met wat poedersuiker.
Garneer met topjes verse munt.

Wijnadvies
Een koud glas dessertwijn.

Succestip
Als het eiwit stijfgeklopt is, kunt u een theelepeltje opgeloste maizena er aan toevoegen.
Uw eiwit-fruitmengsel zal nu steviger blijven na het bakken.

Bron: Spar Succes recepten

Terug