|
|
Maak een glad beslag van het ei, de melk, de bloem en wat zout.
Verwarm een klein klontje boter in een koekenpan en bak hierin een dun flensje.
Herhaal totdat al het beslag op is.
Schil de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis.
Snijd elke appel in 8 partjes.
Verwarm een klontje boter in de wok en roerbak hierin de appelpartjes 2 minuten.
Voeg de suiker toe en blijf roerbakken totdat de suiker gesmolten is en een mooi karamellaagje vormt om de
appelpartjes.
Vouw de flensjes in driehoekjes, leg op elk bord een flensje en verdeel de karamelappeltjes ernaast.
Lekker anders kan ook
Voeg met de appelpartjes ook reepjes sinaasappelschil toe.
Bestrooi de flensjes eventueel met wat kaneel.
Op tafel
Voor de kinderen: flensjes kunnen nogal machtig zijn, bak extra kleine flensjes door minder beslag in de pan te scheppen!