Flensjes met karamelappeltjes

flensjes2 (2K)

  • 2 zoetzure appels
  • 1 ei
  • 12½ cl melk
  • 60 g bloem
  • zout
  • 75 g boter
  • 4 eetl. suiker

Maak een glad beslag van het ei, de melk, de bloem en wat zout.
Verwarm een klein klontje boter in een koekenpan en bak hierin een dun flensje.
Herhaal totdat al het beslag op is.
Schil de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis.
Snijd elke appel in 8 partjes.
Verwarm een klontje boter in de wok en roerbak hierin de appelpartjes 2 minuten.
Voeg de suiker toe en blijf roerbakken totdat de suiker gesmolten is en een mooi karamellaagje vormt om de appelpartjes.
Vouw de flensjes in driehoekjes, leg op elk bord een flensje en verdeel de karamelappeltjes ernaast.

Lekker anders kan ook

Voeg met de appelpartjes ook reepjes sinaasappelschil toe.
Bestrooi de flensjes eventueel met wat kaneel.

Op tafel

Voor de kinderen: flensjes kunnen nogal machtig zijn, bak extra kleine flensjes door minder beslag in de pan te scheppen!

Bron: Conimex

Terug