Flensjes met appel en calvados

Flensjes met appel en calvados

voor 2 personen

  • 1 appel (jonagold bijv.), geschild, in kleine stukjes
  • 25 + 10 g suiker
  • 20 cl melk
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • snufje zout
  • 4 eetl. calvados
  • 75 g boter of iets meer

Doe stukjes appel met 25 gram suiker en 15 gram boter in een koekenpan en bak op halfhoog vuur tot de appel zacht is en begint te kleuren en te karamelliseren.
Bewaar warm.
Mix de melk, eieren, bloem en zout tot een beslag.
Bak er telkens met een klontje boter flensjes van; 4 of 5 flensjes haal je er wel uit.
We hebben er maar twee nodig, dus bewaar de rest voor de volgende ochtend.
Neem een grotere koekenpan en schenk er de calvados in.
Wie wil, flambeert: pan een beetje schuin bij een grote vlam en woesh!
Pas op voor je afzuigkap.
Doe 25 gram boter en 10 gram suiker erbij, laat smelten en warm er de flensjes in.
Vouw ze op, lepel er de boter goed over.
Schep op de borden en verdeel de warme stukjes appel erover.

Bron: Onno Kleyn

Terug