|
|
De melk met de vanille suiker en gewone suiker aan de kook brengen en van het vuur nemen.
Even laten staan.
De eidooiers met het ei opkloppen en de warme melk er geleidelijk al roerend aan toevoegen.
Al roerende tegen de kook aanbrengen.
Niet koken !!
Zeven door een doek.
Eventueel schuim, met een lepel verwijderen.
Laten afkoelen.
In de tussentijd de karamel maken door de suiker in een pan met dikke bodem, op niet te hoog vuur te laten
smelten( niet roeren!), tot de suiker goudbruin van kleur is.
Nu voorzichtig het water en citroensap toevoegen.
Pas op! De spetters kunnen brandwonden veroorzaken!
Zet de pan opnieuw op het vuur en kook op matig vuur tot de inmiddels hard geworden karamel is
opgelost.
Bedek de vormen met de karamel door deze rond te laten walsen.
Giet de crème voor ¾ in de vormen en plaats ze in een heetwaterbad.
Zet ze dan gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Ze zijn gaar als u er een mes insteekt en de massa niet meer aan het mes blijft hangen.
Haal de vormen uit het waterbad en laat ze goed afkoelen.
Als u de karamelgelei gaat serveren, deze voorzichtig omkeren op een gekoeld bordje.
De karamel zal rondom de gelei vloeien.
Eventueel garneren met slagroom en takjes munt.
Wijnadvies
IJskoud geserveerde Vin Blanc Demi Sec, Caveau.
Succestip
Voeg aan de melkgeraspte kokos toe of gebruik kokosmelk.