Dulce de leche met gezouten noten

Dulce de leche met gezouten noten

voor ca. 375 g

  • 2 blikjes gecondenseerde melk
  • 30 g pecannotenpitten
  • 80 g amandelschaafsel
  • 50 g pindanoten
  • 2 theel. fleur de sel
  • 40 g cacaonibs

Doe ongeopende melkblikjes in een hoge pan, bedek met water ongeveer 3 vingerbreedten boven het blik en kook afgedekt 3 uur.
Zorg ervoor dat de blikjes steeds met water bedekt zijn.
Laat de vormpjes volledig afkoelen.
Hak ondertussen de pecannoten in grove stukken.
Rooster met de amandelen en pinda's in een pan zonder vetstof tot ze lichtbruin zijn.
Breng op smaak met fleur de sel.
Open de blikjes.
Meng de gekarameliseerde gecondenseerde melk met het notenmengsel en de cacaonibs en vul af in afsluitbare potjes.
Dulce de leche is ten minste 2 à 3 weken houdbaar als het in de koelkast wordt bewaard.

Bron: essen & trinken

Terug