Dolce mattone stracciatella

Dolce mattone stracciatella

  • 20 cl slagroom
  • 50 g fijne tafelsuiker
  • 1 vanillestokje (in de lengte opengesneden)
  • 250 g ricotta
  • 150 g pure chocolade (grof gehakt)
  • 2 pakken kaneelbiscuits
  • evt. poedersuiker (om te bestrooien)
  • evt. kaneelpoeder (om te bestrooien)
  • evt. cacaopoeder (om te bestrooien)

Bekleed de cakevorm of een langwerpige schaal met opstaande rand met bakpapier.
Klop de slagroom met de suiker en het merg uit het vanillestokje stijf en zet in de koelkast.
Klop de ricotta met een garde goed los tot een gladde room en klop de chocolade erdoor. Meng de slagroom door de ricotta.
Leg een laag biscuits tegen elkaar aan op de bodem van de schaal.
Snijd de koekjes indien nodig bij.
Verdeel ⅓ van het roommengsel hierover.
Leg hier weer een laag biscuits netjes naast elkaar overheen.
Maak zo nog 2 lagen en eindig met een laag koekjes.
Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de porties in het formaat van de koekjes en bestrooi eventueel met wat poedersuiker en een snuf kaneel of cacao.

Bereidingstip
Dit waanzinnig lekkere Noord-Italiaanse dessert lijkt op tiramisu, maar dan zonder de koffiesmaak.

Wijnadvies
Cream Sherry van San Lucar.

Terug