Dadeltaart

  • 250 g gekonfijte dadels, in stukjes gesneden
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g hazelnoten of amandelen, licht geroosterd, grof gehakt
  • 50 g gemberbolletjes, in vieren gesneden
  • 3 eieren
  • 150 g suiker
  • 100 g gesmolten boter
  • merg uit 1 vanillestokje
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop eieren, vanillemerg en suiker schuimig in de kom van de keukenmachine.
Voeg, terwijl de machine op een lage stand draait, in een dun straaltje de gesmolten boter toe.
Spatel bloem en zout door het mengsel en tenslotte de dadels, gember en noten, bak de taart in ca. 1 uur gaar en goudbruin.
Laat afkoelen, serveer met karamelsaus of saus van PX.
PX is een zoete sherrysoort en een afkorting van Pedro Ximénez
Gember kan eventueel weggelaten worden.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug