Crumble met peer en chocolade

crumble_peer_chocolade (2K)
voor 8 personen
    • voor de vulling
  • 4 grote peren
  • 1 eetl. citroensap
  • 100 g suiker
  • 200 g fondantchocolade
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 3 eetl. bloem
    • voor het deeg
  • 170 g boter
  • 150 g blonde kandijsuiker
  • 200 g bloem
  • 10 speculaasjes

Schil de peren, verwijder de klokhuizen.
Snij de peren in blokjes en besprenkel ze met ctiroensap tegen het verkleuren.
Rasp de chocolade.
Meng de blokjes peer met de chocolade, de suiker, de bloem en het kaneelpoeder.
Doe de boter op kamertemperatuur in een kom, samen met de blonde kandijsuiker en de bloem.
Kneed met de vingertoppen tot een brokkelig deeg.
Hou een derde van het deeg apart.
Plet en meng er met een vork de speculaasjes door.
Bekleed een lage ovenschotel met bakpapier.
Bedek de bodem met het speculaasdeeg.
Leg daarop een laag van het peermengsel.
Verkruimel het overblijvende deeg erbovenop.
Zet de schotel ongeveer een uur in een op 180 °C voorverwarmde oven, tot de crumble goudbruin kleurt.
Serveer in de ovenschoten en verdeel in porties aan tafel.

Opmerking
Zodra je de 'crumbletechniek' onder de knie hebt, kan je de peer vervangen door ander fruit.

Bron: Mini-proeven Appelen & peren
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug