Cruesli-chocoladerepen

  • 350 g pure chocolade, in kleine stukjes
  • 115 g ongezouten boter
  • 10 cl melk
  • 10 cl room
  • 50 g suiker
  • 225 g cruesli
  • 50 g rozijnen
  • 100 g gedroogde abrikozen, gehakt
  • 50 pijnboompitten

Bedek een cakevorm van 28 x 18 cm met plasticfolie.
Smelt de chocola en boter al roerende au bain-marie.
Schenk de melk, room en suiker erbij.
Klop met een houten lepel tot het mengsel romig is.
Voeg cruesli, rozijnen en pijnboompitten toe.
Meng goed totdat alle ingredië;nten zijn opgenomen in de chocoladesaus.
Giet het mengsel in de vorm.
Zorg dat het goed in de hoeken is gedrukt.
Laat de bovenkant oneffen.
Laat afkoelen tot de cake gestold is.
Haal hem dan uit de vorm met behulp van de folie.
Snijd in 12 repen en serveer meteen.

Tip
Gebruik verschillende soorten noten of voeg stukjes marshmellow toe.

Bron: "Gezond en Zo", uitgave van AGIS

Terug