Crespelle

crespelle (2K)

  • 100 g bloem, gezeefd
  • snufje zout
  • 1 eierdooier
  • 10 cl water
  • 4 eetl. melk
  • maïsolie

Meng in een kom de gezeefde bloem met het zout en de eierdooier.
Roer er geleidelijk het water en de melk bij tot een dun beslag is verkregen.
Doop de onderkant van een propje keukenpapier even in maïsolie en wrijf daarmee de bodem van een bakpan (van 18 cm doorsnede) heel dun in.
Verhit de bakpan.
Neem de pan even van het vuur en giet een kwart van het beslag in het midden van de pan.
Laat het beslag met een draaiende beweging van de pan gelijkmatig uitvloeien zodat het gehele oppervlak van de bodem wordt bedekt met een flinterdun laagje beslag.
Bak het flensje op middel-hoog vuur aan weerszijden goudgeel.
Wrijf, alvorens het volgende flensje te bakken, met hetzelfde propje keukenpapier weer een filmpje olie over de bodem van de hete pan.

Opmerking
* Voor zoete crespelle wordt het zout in het beslag vervangen door 1 eetlepel bloemenhoning, die als laatste door het beslag wordt geroerd.

Bron: Mario
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug