Originele crepes dentelle met sinaasappelsaus

crepes (4K)
voor 16 tot 18 flensjes
  • 0,75 liter melk
  • 250 g bloem
  • zout
  • 4 eieren
  • 50 g gesmolten boter
  • dungesneden schil, zonder wit, van 1 sinaasappel
  • sap van 2 sinaasappels
  • 3 eetl. suiker + 1 eetlepel boter
  • 1 glaasje Grand Marnier of Cointreau
  • gebrand amandelschaafsel

Klop de eieren los met wat zout en de helft van de melk.
Voeg geleidelijk de bloem erbij en roer glad.
Voeg vervolgens de overige melk erbij en roer goed glad.
Giet het beslag nu door een fijne zeef.
Het moet zo dun zijn, dat het net op de bolle kant van een lepel blijft hangen.
Giet nu de gesmolten boter door het beslag en roer goed door elkaar.
Bak vervolgens dunne flensjes in een pan met teflonlaag of bestrijk een warme crepespan met teflonlaag met het beslag.
Bak de flensjes aan een zijde goudgeel en gaar.
De bovenzijde moet geheel droog zijn.
Leg de flensjes op het werkvlak en vouw ze op in vieren, zodat u driehoekjes krijgt.
Ga zo door totdat u alle flensjes heeft gebakken.
Smelt nu de suiker met de boter totdat deze licht begint te karameliseren.
Giet daarna voorzichtig het sinaasappelsap, de Grand Marnier of Cointreau en de sinaasappelschilletjes erbij.
Pas op!! Het is zeer heet en kan spatten!
Laat het nu inkoken op een matig vuur tot de suiker is opgelost en het geheel enigszins stroperig is geworden.
Leg de opgevouwen flensjes in een ruime pan en giet de sinaasappelsaus er overheen.
Laat het geheel op laag vuur even doorwarmen.
Leg de driehoekjes dakpansgewijs op voorverwarmde borden en bedek ze met de saus.
Bestrooi met de gebrande amandelen.

Wijnadvies
een glas koude dessertwijn of een glaasje Grand Marnier

Succestip
Luchtig vanille roomijs hoort hier bij!

Bron: Spar Succes recepten

Terug