voor 16 tot 18 flensjes |
|
|
Klop de eieren los met wat zout en de helft van de melk.
Voeg geleidelijk de bloem erbij en roer glad.
Voeg vervolgens de overige melk erbij en roer goed glad.
Giet het beslag nu door een fijne zeef.
Het moet zo dun zijn, dat het net op de bolle kant van een lepel blijft hangen.
Giet nu de gesmolten boter door het beslag en roer goed door elkaar.
Bak vervolgens dunne flensjes in een pan met teflonlaag of bestrijk een warme crepespan met teflonlaag met het
beslag.
Bak de flensjes aan een zijde goudgeel en gaar.
De bovenzijde moet geheel droog zijn.
Leg de flensjes op het werkvlak en vouw ze op in vieren, zodat u driehoekjes krijgt.
Ga zo door totdat u alle flensjes heeft gebakken.
Smelt nu de suiker met de boter totdat deze licht begint te karameliseren.
Giet daarna voorzichtig het sinaasappelsap, de Grand Marnier of Cointreau en de sinaasappelschilletjes
erbij.
Pas op!! Het is zeer heet en kan spatten!
Laat het nu inkoken op een matig vuur tot de suiker is opgelost en het geheel enigszins stroperig is
geworden.
Leg de opgevouwen flensjes in een ruime pan en giet de sinaasappelsaus er overheen.
Laat het geheel op laag vuur even doorwarmen.
Leg de driehoekjes dakpansgewijs op voorverwarmde borden en bedek ze met de saus.
Bestrooi met de gebrande amandelen.
Wijnadvies
een glas koude dessertwijn of een glaasje Grand Marnier
Succestip
Luchtig vanille roomijs hoort hier bij!