|
|
Doe de bloem in een beslagkom en meng een snufje zout en de vanillesuiker er door.
Voeg dan de eieren, melk en gesmolten boter toe en klop met een garde of mixer tot een glad beslag.
Laat het beslag even rusten.
Breng ondertussen het sinaasappelsap en het citroensap aan de kook in een pannetje.
Voeg de basterdsuiker toe en laat 15 minuten (of langer) zachtjes koken totdat de saus iets inkookt en dikker wordt.
Verhit je een klontje boter in een koekenpan.
Schep een dun laagje in de pan en bak de crêpe aan beide kanten goudbruin.
Bak in totaal ca. 6 stuks.
Vouw de crêpes in vieren en schenk er wat sinaasappelsaus overheen en serveer met wat partjes sinaasappel.
Tip
Ook lekker met een bolletje vanille-ijs.
Optioneel
Schenk wat Grand Marnier in een grote lepel en steek aan met vuur. Schenk dan de brandende Grand Marnier over de crêpe en serveer direct. Let op dat de afzuiging uit staat, anders heb je kans op een steekvlam.