Crème Catalana

voor 2 personen

  • 25 cl halfvolle melk
  • ½ kaneelstokje
  • 1 theel. geraspte citroenschil
  • 2 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 1 eetl. maïszetmeel

Breng de melk met het kaneelstokje en de citroenschil tegen de kook aan en laat dit 10 minuten trekken.
Verwijder het kaneelstokje.
Klop de eidooiers met de helft van de suiker schuimig en lichtgeel van kleur.
Klop de maizena er door.
Roer een paar lepels van de hete melk bij het dooiermengsel.
Voeg het dooiermengsel onder voortdurend roeren toe aan de melk.
Laat de melk al roerend tegen de kook aan binden.
Schenk de vla in 2 schaaltjes en laat het afkoelen.
Strooi de rest van de suiker er over.
Laat eventueel de suiker onder een hete grill of met een brander karamelliseren.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht coq au vin blanc, snijbonen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug