|
|
Doe de melk en de kardemom in een pan en breng het aan de kook.
En dan minstens een uur wegzetten, om de kardemomsmaak in de melk te laten trekken.
Zeef het.
Klop de eigelen met de suiker en de vanille tot een wittig, luchtig geheel
Meng een klein beetje van de melk met de maizena en maak er een pasta van.
Doe de pasta, ongeveer ¾ van de melk en de koude espresso rustig kloppend door de eigelen.
Giet het over in een pan en kook zachtjes gedurende 10 minuten onder voortdurend roeren, tot je een dikke pudding hebt.
(Deze moet dikker dan vla zijn.)
Te dik kan ook, doe er dan wat melk erbij en roer door.
Giet het door een zeef (niet echt nodig) in een schenkbeker en vul de (vier) rammekins.
Zet voor minstens drie uur in de koelkast.
Het moet door en door koud zijn en stevig.
Strooi wat suiker over de puddinkjes en zet het onder een zeer hete grill.
En dan weer een uur koelen tot het kan worden geserveerd.
Opmerkingen
Die liter melk is uiteindelijk iets te veel.
Het moet wel een beetje dikke pudding worden.
We hebben ietsje meer koffie genomen (espresso).
Hoewel we het vuur laag hadden werd het vrij snel dik.
Echt dik en wat klonterig.
Kloppen met een garde maakt het al snel een mooi zacht geheel.
Dus: neem een garde!
Bron: José Pizarro in The Guardian 4 mei 2019
Gepubliceerd door: MergenMetz