|
|
Ik gebruik de slowcooker voor in de oven, een moderne kruising tussen een tajine en een römertopf, maar
het moet ook in een platte ovenschaal lukken denk ik.
Melk met vanillestokje (in de lengte gespleten) en de suiker aan de kook brengen en vijf minuten laten
trekken.
Suiker goed oplossen, vanillestokje verwijderen en uitschrapen, vanillemerg toevoegen.
Melk van het vuur, slagroom, eidooiers en lemon curd (als je dat niet kunt krijgen, kan je het zelf maken of
vervangen door een ander zoet-fris-zuurtje).
Mengsel op het geglazuurde deel van de slowcooker schenken (of op een platte ovenschaal) en in een koude oven
plaatsen.
Deksel erop, en 75 minuten op 125 °C in de oven laten.
Uit de oven halen, half uurtje laten afkoelen en dan met basterd- of rietsuiker bestrooien.
Met een brander suiker smelten tot mooi bruin krokant suikerkorstje.
Bestrooien met beetje citroenrasp en in de schaal serveren.