Chocoladepannenkoekjes

chocoladepannenkoekjes (2K)
voor 6 personen
  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 15 cl melk
  • 2 grote eieren
  • 100 g fijne suiker
  • boter of maïsolie om te bakken

Meng in een kom de gezeefde bloem en het cacaopoeder.
Schenk er de melk bij en roer goed glad.
Voeg er de eieren aan toe en roer tot ze volledig opgenomen zijn.
Doe er de suiker bij en klop stevig door tot een mooi glad beslag.
Verwarm wat boter in een minipannetje.
Schep er een flinke eetlepel beslag in.
Bak het pannenkoekje 3 minuten aan een kant.
Keer het om en laat de andere kant nog 1 à 2 minuten bakken.
Werk op dezelfde manier verder tot al het beslag opgebruikt is.
Hou de pannenkoekjes warm onder aluminiumfolie.
Serveer ze met een flinke toef slagroom en eventueel een bolletje vanille- of chocolade-ijs.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug