|
|
Snijd de schoongeboende citroen in dunne plakken.
Verwarm suiker en water tot de suiker is opgelost.
Laat dit iets inkoken, leg de citroenplakjes erin en kook zachtjes 5 minuten.
Schep de citroen eruit en laat afkoelen.
Week de gelatine in koud water.
Verwarm de melk en laat de chocolade hierin al roerend smelten.
Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme chocolademengsel.
Laat iets afkoelen tot een lobbig mengsel.
Verdeel de chocoladekruimels over de bodem van de glazen.
Sprenkel de rum erover.
Spatel de slagroom door het chocolademengsel en schep de mousse in de glazen.
Laat ze in de koelkast opstijven (dit kan allemaal een dag van tevoren).
Serveer het dessert gegarneerd met de citroenplakjes, eventueel gehalveerd.
Variatie
Vervang chocoladecake door bastognekoek. Neem in plaats van citroen chocoladesnippers.