Chocoladedessert met Belgische breukchocolade

Chocoladedessert met Belgische breukchocolade

  • 62½ cl amandeldrink
  • 120 g chocoladethins, bijv. chocolade-amandel
  • 100 g pure chocolade, in stukjes gebroken
  • 100 g honing of agavesiroop
  • 25 g cacaopoeder
  • 3 eetl. maïszetmeel
  • ¾ theel. vanille extract
  • mespunt zout

Verwarm 50 cl van de amandeldrink met zout, cacaopoeder en honing/agavesiroop in een pannetje.
Meng de overgebleven amandeldrink met het maïszetmeel tot een glad papje.
Voeg dit mengsel toe aan de warme amandeldrink in de pan en laat 2 minuten zachtjes doorkoken.
Haal de pan van het vuur en roer het vanille extract en de gebroken pure chocolade erdoor.
Roer goed tot de chocolade helemaal gesmolten is.
Verdeel de pudding over 4 schaaltjes, laat afkoelen en zet in de koelkast om op te stijven.
Garneer de puddinkjes voor het serveren met de breukchocolade.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug