Chocoladedessert

voor 2 personen

  • 1 vel filodeeg
  • poedersuiker
  • 30 g pure chocolade
  • 2 bolletjes chocolade-ijs

Warm de oven voor op 200 °C.
Vouw het vel filodeeg voorzichtig open en leg het op het bakblik.
Bestrooi het filodeeg met poedersuiker en bak het in het midden van de oven in 3 - 4 minuten goudbruin.
Neem het uit de oven en laat het afkoelen.
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom.
Breng in een pannetje water tegen de kook aan en plaats de kom er in.
Laat de chocolade smelten.
Roer af en toe.
Leg een stuk plastic folie op het aanrecht en giet hierop de chocolade.
Strijk het tot een dunne plak en laat het hard worden.
Breek de chocolade en het filodeeg in stukken.
Verdeel dit over 2 borden en leg er een bolletje chocolade-ijs naast.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht farfalle met gerookte kip.

Bron: Voedingscentrum

Terug