Chocolade-mascarpone-taart

    • Vulling:
  • 750 g mascarpone
  • 300 g suiker
  • 100 g cacao van goede kwaliteit
  • 50 g geraspte pure couverture
  • scheutje pure chocoladelikeur
  • merg uit 2 vanillestokjes
  • 2 eetl. bloem
  • 3 grote eieren
    • Korst:
  • springvorm van 20 cm
  • 300 g koekjes naar keuze,
    fijngemaakt in de keukenmachine
  • 75 g poedersuiker
  • 75 g cacao poeder
  • 50 g gesmolten boter

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Maak van bovenstaande ingredië;nten, in de keukenmachine, een deeg en bekleed hiermee de ingevette springvorm.
Bak de bodem ca. 10 minuten.
Neem de springvorm uit de oven en laat afkoelen.
Verhoog de oventemperatuur tot 230 °C.
Doe de mascarpone, suiker, cacao, chocoladerasp, likeur en vanillemerg in de mengkom van de keukenmachine en laat draaien tot alles goed gemengd is.
Voeg, terwijl de machine op lage stand draait, één voor één de eieren toe en vervolgens de bloem, meng nog even kort.
Giet de massa in de gebakken bodem in de springvorm.
Zet de taart in het midden van de oven en bak 10 minuten.
Verlaag de oventemperatuur tot 120 °C en bak nog 30 minuten.

Doe de oven gedurende het bakken niet open!!!!

Schakel de oven uit en laat de cake nog minstens 30 minuten in de oven staan.
Haal hierna de cake uit de oven en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
Verwijder de ring van de vorm (gebruik eventueel een scherp mesje om de rand van de taart wat los te maken.
Het midden van de cake kan nog donker van kleur zijn maar gebruik geen prikkertje om te zien of de cake in het midden gaar is.
De cake zou op deze manier kunnen inzakken of barsten.
Na afkoeling is de taart egaal van kleur.
De bodem van de springvorm kan nu voorzichtig worden verwijderd, leg een papieren taartkleedje op een bord en zet de taart hierop.

Garnering

Naar eigen smaak, bijvoorbeeld:
vers fruit en/of slagroom toefjes.

Vertaling is van Conny Simonis

Terug