Chimay brulée met peren en kaas

chimay_brulee (1K)

  • 15 cl volle melk
  • 10 cl rode Chimay
  • 25 cl room 40%
  • 1 vanillestokje
  • 4 eierdooiers
  • 1 ei
  • 60 g griessuiker
  • blonde cassonade
  • 1 peer
  • 2 sneden kaas Chimay à la bière

Meng het ei met de dooiers en de griessuiker en klop stevig tot u een witte massa bekomt.
Snij de vanillestok doormidden.
Meng de melk en de room met de rode Chimay, voeg er het vanillestokje aan toe en laat opkoken.
Giet voorzichtig op de ruban en roer met een spatel.
Giet in een vorm.
Plaats gedurende een 35-tal minuten au bain-marie in een voorverwarmde oven van 165 °C.
Laat afkoelen en plaats daarna gedurende een 5-tal uur in de koelkast.
Snij de peer en de kaas in de gewenste vorm.
Strooi net voor het serveren wat blonde cassonade op de crème en karamelliseer onder de grill (250 °C).

Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug