Cashewnoten taart

Voor de taart:

  • 1½ kopje gewone bloem
  • 1 kopje suiker
  • 1 kopje boter
  • een mespuntje zout
  • 1½ theel. bakpoeder
  • 1 kopje melk
  • 6 eiwitten
  • 2 kopjes gemalen cashewnoten
  • 1 theel. amandelessence

Voor de glazuurlaag hebben we nodig:

  • 1 kopje poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • ⅓ kopje zachte boter
  • 1 theel. amandelessence
  • 1 theel. zout
  • 1 kopje gemalen cashewnoten

Om de taart te maken eerst de boter en de suiker goed roeren.
Als je dit dan goed gedaan hebt doe dan de eiwitten erbij en klop vervolgens weer erg goed.
Daarna doen we de overige ingrediƫnten erbij en roeren we het goed door elkaar.
Ondertussen hebben we een vorm goed met boter ingesmeerd en daar doen we dan het mengsel in dat dan de oven in gaat.
Die oven is opgewarmd tot 180 graden en de taart moet daar 35 minuten inblijven.
Daarna de taart er uit halen en laten afkoelen voordat hij geglaceerd wordt.

Het glazuur:

klop de eiwitten samen met de suiker en doe daarna de boter en het zout erbij.
Dan voegen we de essences toe en kloppen we flink.
Tenslotte doen we de gemalen cashewnoten erbij en roeren we het goed door elkaar.
Nu zijn we klaar en als de taart afgekoeld is bedek je hem met dit mengsel van cashewnoten.
Om hem een beetje mooier te maken kun je hem verder versieren met geconfijte kers en/of citroen.

Edu S.

Terug